Neem contact op +31639550692

Top 10 wereldwijde fitness trends

Lees hieronder meer over fitnesstrends en de 10 populairste fitnesstrends van 2023!

 

Wat zijn fitnesstrends?

Kortom gezegd zijn fitnesstrends de populaire dingen die nu heel populair zijn in de fitness. Wat veel gebruikt word en waar veel over te vinden valt. Deze trends veranderen jaarlijks omdat er dan weer iets nieuws is uitgebracht en de oude trends niet meer interessant genoeg is. Lees hieronder meer over wat de 10 populairste trends van 2023 zijn!

Wat zijn dit jaar de 10 populairste fitnesstrends?

 

1. Fitnessapparatuur voor homegyms / thuisgebruik.

Thuis trainen in je eigen gym werd onwijs populair tijdens de corona periode. Geen wonder ook want door de lockdowns kon je niet naar de sportschool of andere activiteiten doen om je gezondheid op peil te houden. Daarom werd er massaal geïnvesteerd in het creëren van thuisgyms zodat je wel vanuit thuis kon werken aan je gezondheid. Dit was van simpele weerstandsbanden, dumbells en fitnessmatten. Dit is zo populair geworden in 2022 dat het in 2023 ook een trend bleef. het bleek uiteindelijk goedkoper en een stuk handiger!

 

2. Bedrijfsfitness

Als bedrijf wil je de beste mensen aantrekken en behouden, Alleen een goed loon is daarbij vaak niet meer voldoende. Men vindt een goede gezondheid en fitheid ook steeds belangrijker. Steeds meer bedrijven zien dit in en zijn zich meer bewust van de voordelen van gezonde en fitte werknemers. Ze zijn namelijk gelukkiger, gezonder, ervaren minder stress, zijn minder vaak ziek en zijn ook productiever. Daarnaast is bedrijfsfitness ook een aantrekkelijke extra arbeidsvoorwaarde die aangeboden kan worden.

 

3. Personal training

Bij personal training krijg je persoonlijke begeleiding van een coach tijdens het sporten. Dit kan op veel vlakken. Een personal trainer kan je namelijk begeleiden bij het afvallen, het kweken van meer spiermassa en het opbouwen van conditie. Je zult al snel een algehele gezonde levensstijl realiseren. Dit is heel populair geworden omdat het ook een stuk toegankelijker is geworden en ook een stuk proffesioneler en handig is

 

4. Mobiele apps voor lichaamsbeweging

Steeds meer fitnessapparatuur is compatible met verschillende mobiele apparaten en apps. Hierdoor kan je jouw trainingen nóg leuker en uitdagender maken. Maar ook geven de apps je bijvoorbeeld een seintje als je te lang niet gesport hebt, een motivator zeg maar. Ook word je voortgang bijgehouden en kun je zien hoe goed je op weg bent!

 

5. Buitenactiviteiten

Niet binnen in een sportschool, maar hardlopen, intervaltraining en fitnessoefeningen in de buitenlucht. Buiten bootcampen betekent een intensieve training in de natuur. Weer of geen weer! Deze militair geïnspireerde training onder leiding van een instructeur stelt de hoogste eisen door middel van oefeningen die alle delen van het lichaam bewerken om de beste resultaten te bereiken. Padisport heeft diverse artikelen voor buitenactiviteiten.

 

6. Gezondheids- en Welzijnscoaching

Gezondheids- en welzijnscoaching hebben een top 10-positie sinds 2023. Het is een groeiende trend waarbij gedragsonderzoek wordt geïntegreerd in programma’s voor gezondheidsbevordering en leefstijlgeneeskunde. Gezondheids- en welzijnscoaching maakt gebruik van een individuele (en soms groeps-) aanpak, waarbij de coach een ondersteunende rol heeft en verantwoordelijk is voor het stellen van doelen, begeleiding en motivatie.

 

7. Slaap verbeteren

Je ziet ze overal, apps voor meditatie, slaap of een podcast om in slaap te vallen. Vaak wordt verwacht dat dit de kwaliteit van slaap verbetert. Veel mensen willen dan ook beter of dieper slapen. Slaap helpt ons namelijk om het lichaam en onze geest te voorzien van nieuwe energie en daarmee beter te presteren. Goede slaap wordt ook in verband gebracht met atletische prestaties en een sterk immuunsysteem.

 

8. Mindfulness

Hoewel sporten voor velen een goede uitlaadklep is, is het niet altijd voldoende om ook mentale rust te creëren. Daarom kiezen veel mensen nu (ook) voor yoga en meditatie. Mindfulness, meditatie en yogalessen hebben in 2023 een grote stijging doorgemaakt en deze stijging zet in 2024 door. Heb jij deze lessen al op jouw rooster staan? Zo niet, dan is dit het juiste moment om dat wel te doen.

 

9. Virtuele fitnesslessen

Virtuele fitnesslessen bestaan al een tijdje, maar dankzij de pandemie zijn ze in 2023 echt van de grond gekomen. Het lijkt erop dat deze trend een blijvende trend is. In 2024 kunnen we verwachten dat meer mensen zullen profiteren van virtuele fitnesslessen. Virtuele lessen bieden een handige en betaalbare manier om vanuit huis te trainen. Wil jij ook virtuele fitnesslessen gaan aanbieden? De eerste stap is bepalen welk type fitnesslessen je live wilt streamen. Dit heeft invloed op je aanpak en de uitrusting die je nodig hebt.

 

10. Wearables

Wearables zijn slimme apparaatjes die je met je meedraagt als je aan het trainen bent en die allerlei dingen voor je meten. Hartslagmeters, activity trackers en gps-horloges zijn voorbeelden van wearables die we al goed kennen. De fitnessprofessionals zien dat ook nieuwe wearables, zoals speciale brillen die je activiteiten bijhouden en je een kaart van de omgeving laten zien.

 

 

Olympishce halterstang uitverkoop!

Bekijken

Yoga bal uitverkoop!

Bekijken
De waardering van www.padisport.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 77 reviews.