Neem contact op +31639550692

Halters en gewichten

Bij Padisport vind je een uitgebreide selectie van gewichten en halters, variërend van halterschijven en dumbbells tot opbergrekken en halterbanken. Of je nu op zoek bent naar fitness halters, dumbbells, kettlebells, of andere halters en gewichten, wij hebben alles wat je nodig hebt om jouw ideale home gym te creëren.
Ons assortiment omvat dumbbells van 0,5 kg tot 30 kg en halterschijven van 0,5 kg tot 25 kg. Met lichte gewichten kun je vooral je spieren stimuleren en de doorbloeding verbeteren, terwijl zwaardere gewichten geschikt zijn voor spiergroei (hypertrofie) of het opbouwen van massa. Je kan specifieke spieren aanpakken met krachttraining of allround fitter worden door gewichten aan je training toe te voegen.

Als je van plan bent om halters, dumbbells en gewichten te kopen, bieden wij graag advies. Halters zijn een uitstekende keuze, omdat ze je in staat stellen om verschillende spiergroepen intensief te trainen. Veel essentiële basisoefeningen, zoals squats, deadlifts en bench presses, worden uitgevoerd met halterschijven en een halterstang. Het voordeel van halters is dat je de gewichten eenvoudig kunt aanpassen, waardoor één set al geschikt is voor deze drie kernoefeningen. Bovendien kun je de intensiteit van je training gemakkelijk verhogen, omdat je al gewichten kunt aanschaffen vanaf slechts 0,5 kg.

Filter

Toepassing
23 resultaten

Wat zijn halters en dumbbells?

Wanneer je net begint met sporten hoor je bepaalde termen waarschijnlijk voor de eerste keer. Daarom leggen we de twee meest gebruikte termen uit die je tegen zal komen wanneer je met gewichten gaat trainen.

Wat is een halter?

Een halter bestaat eigenlijk uit twee verschillende onderdelen, die samen een lange stang met gewichten aan de uiteinden vormen. Zo heb je de halterschijven; dit zijn de gewichten die aan beide uiteinden worden vastgemaakt en kunnen worden afgesteld op basis van jouw niveau. Padisport heeft halterschijven die oplopen tot 25 kilogram en die makkelijk te combineren zijn voor jouw krachttraining. De halterstang is de metalen stang die je gebruikt om de halterschijven aan vast te maken.

Padisport heeft verschillende halterstangen, maar de meest voorkomende zijn:

  • Olympische halterstang. Dit zijn halterstangen van olympische standaard, waardoor het de perfecte keuze is voor krachttrainingen.
  • Hammer curlstang. De hammer curlstang is wat compacter en een goede toevoeging voor oefeningen om je biceps en triceps te trainen.
  • EZ curlstang. De EZ curlstang is een kleinere halterstang met een golvende vorm. Hierdoor is het ideaal om staand oefeningen mee te doen die bijdragen aan een sterkere bovenlichaam.

Welke halter voor jou de beste keuze is hangt af van je specifieke trainingsdoelen. Als je vragen hebt staat onze team je graag te woord met advies op maat voor jouw workout.

Wat is een dumbbell?

Dumbells zijn korte staven met een vast gewicht of waar in sommige gevallen ook losse gewichten aan kunnen worden bevestigd. Dumbbells zijn meestal klein en kunnen daardoor heel goed gebruikt wordt voor spierspecifieke workouts.

Krachttraining met gewichten

Dumbbells, halters en andere gewichten zijn een belangrijk onderdeel van iedere krachttraining. Zo kan je met een halter fullbody oefeningen zoals een deadlift of squat doen, om je beenspieren, buikspieren en rugspieren in een keer te trainen. Met een dumbbell is het juist mogelijk om specifieke spieren te trainen tijdens je workout, zoals schouders, biceps of triceps. Het fijne met beide fitness materialen is dat je veel variatie aan gewicht hebt, waardoor je steeds zwaardere gewichten kan toevoegen aan je krachttraining.

Welke halter of dumbbell moet je kopen?

Wanneer je losse gewichten gebruikt in plaats van machines, is het belangrijk dat je weet wat jouw niveau is. Een machine is namelijk makkelijker af te stellen en bij losse gewichten is het van cruciaal belang dat je een juiste lichaamshouding aanhoudt. Aangezien je meer bewegingsvrijheid hebt, is de kans op een verkeerde houding groter. Een verkeerde houding kan leiden tot het niet correct activeren van de juiste spieren, waardoor je workout minder effectief kan zijn. In het ergste geval kun je zelfs de verkeerde spieren belasten, wat tot blessures kan leiden. Daarom is het belangrijk wanneer je halters of dumbbells gaat kopen je van te voren hebt uitgezocht wat je huidige niveau is en waar je naar toe wilt werken.

Halters, kettlebells en dumbbells voor sportscholen

Bij Padisport bieden we niet alleen een assortiment fitness gewichten en halters, maar ook handige opbergsystemen voor ieder trainingsruimte. Hierdoor is het makkelijk voor sportscholen om halters en gewichten met alle benodigde artikelen erbij te kopen, zodat je sportschool in een keer alles in huis heeft voor leden. Daarnaast hebben we diverse andere fitnessartikelen voor de perfecte workout, zoals strength bags en slamballs, verkrijgbaar in verschillende intensiteitsniveaus. Wil je kettlebells toevoegen aan je assortiment? Dan kan je voor een volledige kettlebell set + rack gaan, die oploopt tot 32 kg. Investeer in de kwaliteit van Padisport en help je leden om naar hun krachttraining naar het volgende niveau te tillen.

Fitness gewichten kopen?

Wil je halters of dumbbells kopen, meer leren over ons uitgebreide assortiment aan fitness artikelen of heb je vragen over een van onze fitness spullen? Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Je kunt ons telefonisch bereiken via + 31 6 39 55 06 92 of ons e-mailen via info@padisport.nl.

1

Olympishce halterstang uitverkoop!

Bekijken

Yoga bal uitverkoop!

Bekijken
De waardering van www.padisport.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 77 reviews.