Neem contact op +31639550692

Kettlebells

Een kettlebell is een gietijzeren bal met een handvat, verkrijgbaar in verschillende gewichten. Kettlebell-training draait om een reeks bewegingen die je uit evenwicht brengen, waardoor verschillende spiergroepen geactiveerd worden om dat onevenwicht te corrigeren (het handhaven van balans). Vooral de kernspieren worden sterk betrokken bij deze training, wat verklaart waarom kettlebell-training zo effectief is en waarom het voor iedereen een waardevolle toevoeging aan hun workout zou moeten zijn.

Het scala aan kettlebell-oefeningen is enorm, waardoor kettlebell-training een echte full-body workout is! Van de benen tot de schouders, alle lichaamsgebieden kunnen worden aangepakt met behulp van kettlebell-training. Het unieke aspect van het werken met een kettlebell ligt in het feit dat de instabiliteit van het gewicht verschillende spieren dwingt samen te werken, waardoor zowel kracht als stabiliteit worden verbeterd. Kettlebell-training biedt dus niet alleen variatie en uitdaging, maar ook uitgebreide voordelen voor het versterken en tonifiëren van het hele lichaam.

Filter

5 resultaten

Welke kettlebell moet ik kopen

Bij het kopen van een kettlebell zijn er enkele belangrijke overwegingen om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt voor jouw fitnessbehoeften:

 1. Gewicht: Kies een gewicht dat past bij je huidige krachtniveau en trainingsdoelen. Voor beginners wordt meestal aanbevolen om te beginnen met een lichtere kettlebell en geleidelijk aan te werken naar zwaardere gewichten.
 2. Materiaal: Kettlebells zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder gietijzer, staal en kunststof. Gietijzeren kettlebells zijn duurzaam en bieden een goede grip. Stalen kettlebells hebben vaak een naadloze constructie, wat comfortabel is voor oefeningen. Kunststof kettlebells zijn vaak lichter en kunnen handiger zijn voor beginners.
 3. Handvat: Het handvat van de kettlebell moet comfortabel in je hand liggen, vooral omdat kettlebell-oefeningen vaak dynamisch zijn. Zorg ervoor dat het handvat breed genoeg is voor een stevige grip, zelfs met beide handen.
 4. Vorm: Traditionele kettlebells hebben een kenmerkende ronde vorm met een platte onderkant, maar er zijn ook varianten met een rechthoekige basis. Beide vormen kunnen effectief zijn, dus kies op basis van persoonlijke voorkeur.
 5. Prijs: De prijs van een kettlebell kan variëren afhankelijk van het materiaal, merk en gewicht. Investeer in een kwalitatieve kettlebell die past bij je behoeften, maar vergelijk ook prijzen om de beste deal te vinden.

De beste kettlebell oefeningen:

De beste kettlebell-oefeningen vormen een dynamische en veelzijdige reeks bewegingen die verschillende spiergroepen activeren en zorgen voor zowel kracht- als uithoudingsvermogenstraining. Hier zijn enkele effectieve kettlebell-oefeningen die je in je trainingsroutine kunt opnemen:

 1. Kettlebell Swing:
  • Sta met de voeten op schouderbreedte en houd de kettlebell met beide handen vast.
  • Buig lichtjes door de knieën en zwaai de kettlebell tussen de benen.
  • Duw de heupen naar voren terwijl je de kettlebell omhoog zwaait tot ooghoogte.
  • Laat de kettlebell weer zakken en herhaal de beweging.
 2. Turkish Get-Up:
  • Begin liggend op je rug met de kettlebell in één hand, arm gestrekt naar het plafond.
  • Kom omhoog op je elleboog, vervolgens op je hand, en daarna naar een zittende positie.
  • Sta op terwijl je de kettlebell boven je hoofd houdt.
  • Keer de beweging om terug naar de startpositie.
 3. Goblet Squat:
  • Houd de kettlebell voor je borst met beide handen.
  • Zak door de knieën alsof je gaat zitten, houd de rug recht.
  • Duw jezelf omhoog en herhaal de beweging.
 4. Kettlebell Clean and Press:
  • Begin met de kettlebell tussen je benen.
  • Zwaai de kettlebell omhoog naar de schouder en duw hem dan boven je hoofd.
  • Laat de kettlebell gecontroleerd zakken en herhaal.
 5. Russian Twist:
  • Zit op de grond met licht gebogen knieën en houd de kettlebell vast.
  • Kantel licht naar achteren, draai de romp en tik de kettlebell aan de ene kant van je lichaam aan.
  • Herhaal aan de andere kant.

Kettlebells kopen bij Padisport

Ben je op zoek naar de juiste kettlebells, of wil je een kijkje nemen in ons uitgebreide assortiment sport artikelen? Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Je kunt ons telefonisch bereiken via + 31 6 39 55 06 92 of ons e-mailen via info@padisport.nl.

1

Olympishce halterstang uitverkoop!

Bekijken

Yoga bal uitverkoop!

Bekijken
De waardering van www.padisport.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 80 reviews.