Neem contact op +31639550692

Dumbells

Wil je dumbells kopen? Padisport heeft verschillende dumbells in het assortiment om je te helpen. Met onze hexagon dumbells dumbbellset kun je trainen met gewichten variërend van 2.5 tot 30 kg, waardoor je zelf de intensiteit van je workout kunt bepalen en al je spiergroepen met het juiste gewicht kunt trainen. Bovendien stellen dumbells je in staat om je training geleidelijk op te bouwen. Maak je homegym compleet met dumbells van Padisport!

Filter

15 resultaten

Wat voor dumbbells zijn er

De dumbbells van Padisport zijn van hoogwaardige kwaliteit. Zo hebben wij de olympische dumbbellset, met dumbbells die aan de Olympische standaarden voldoen. Begin je net met krachttraining en zoek je naar een lichter gewicht om bekend te worden met gewichtheffen? Dan hebben wij vinyl dumbbells die tot 5 kg oplopen en ideaal zijn voor dumbbell oefeningen op een laagdrempelige manier. Ben je al wat verder met gewichtheffen kan je met een volledige dumbbell toren – 10 laags alles in huis of de sportschool halen wat je nodig hebt qua gewichten.

Dumbbells of Dumbells – Wat is het Verschil?

Bij het zoeken naar halters kom je mogelijk verschillende benamingen tegen, zoals “dumbbells” die soms met één ‘b’ worden geschreven en soms met twee. In Engeland wordt “dumbbells” altijd met twee ‘b’s geschreven. In Nederland is er geen specifiek verschil, en beide varianten worden gebruikt.

Trainen met Dumbbells

Het voordeel van trainen met dumbbells is dat je afzonderlijke spiergroepen kunt trainen, waardoor vrijwel elke spiergroep optimaal kan worden aangesproken. Er zijn talloze staande en zittende oefeningen beschikbaar, en symmetrische trainingen zorgen voor een perfecte balans tijdens de oefeningen. Over het algemeen wordt vaak gekozen voor twee dumbbells. Onze sets zijn compact en gemakkelijk te verplaatsen, wat zorgt voor een effectieve thuistraining.

Dumbbell oefeningen

De bekendste oefeningen die met een dumbbell gedaan worden richten zich op het bovenlichaam, zoals triceps, biceps, borstspieren (pecs) en schouders. Je kan per spiergroep verschillende variaties aan een workout geven, maar de beste dumbbell oefeningen zijn:

  • Incline dumbbell press.  Deze oefening is gericht op de borstspieren en is een variant op de dumbbell bench press. In tegenstelling tot bij bankdrukken staat de bank bij de incline dumbbell press schuin, waardoor je gericht de onderste of bovenste deel van je borstspieren kan trainen. Staat het bankje schuin omhoog pak je de bovenste borstspieren, terwijl een bankje dat schuin omlaag staat goed is voor de onderste borstspieren.
  • Dumbbell row. De dumbbell row is een geïsoleerde oefening die de rug en schouders traint. Het is een top oefening voor de rugspieren en kan zorgen voor een sterkere bovenlichaam. De dumbbell row kan met een dumbbell of twee tegelijkertijd worden uitgevoerd, afhankelijk van je eigen voorkeur. Het is echter belangrijk dat je houding altijd goed is.
  • Dumbbell shoulder press. De dumbbell shoulder press is een oefening die je staand of zittend uit kan voeren, waarbij je de dumbbells boven je hoofd tilt. Hierdoor train je je schouderspieren. Als je de dumbbell shoulder press staand doet in plaats van zitten vergroot je ook de stabiliteit van je bovenlichaam en train je ook de core spieren.

Voeg dumbbells toe aan je workout

Wanneer je van plant bent om tijdens je krachttraining dumbbell oefeningen uit te voeren is het kiezen van het juiste gewicht belangrijk. Zo train je namelijk optimaal en kan je blessures voorkomen wanneer je omhoog gaat in gewicht. Onze sets stellen je in staat om het gewicht te selecteren waarmee je wilt trainen, wat een groot voordeel is. Voor vrouwen raden we aan om te beginnen met dumbbells van 2 kg per stuk en geleidelijk zwaardere gewichten toe te voegen. Voor mannen adviseren we om te starten met gewichten van 2-5 kg.

Dumbbells kopen 

Wil je een dumbbell set kopen voor thuis of in de sportschool? Padisport heeft alles in huis, of je nou beginnend of gevorderd bent en biedt met haar hoogwaardige fitness materialen ondersteuning aan iedere sporter. Wil je meer ontdekken over ons uitgebreide assortiment aan fitness spullen of heb je vragen over onze producten? Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Je kunt ons telefonisch bereiken via + 31 6 39 55 06 92 of ons e-mailen via info@padisport.nl.

1

Olympishce halterstang uitverkoop!

Bekijken

Yoga bal uitverkoop!

Bekijken
De waardering van www.padisport.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 77 reviews.