Neem contact op +31639550692

Agility & coördinatie

Agility- en coördinatietraining zijn fitness artikelen die gericht zijn op het verbeteren van beweeglijkheid, snelheid en het versterken van de algehele lichaamsbeheersing.

Deze trainingen richten zich op het ontwikkelen van behendigheid, reactiesnelheid en het verbeteren van de samenwerking tussen spieren en zenuwstelsel.

Hier zijn enkele oefeningen voor agility- en coördinatietraining, die met onderstaande producten kunnen worden uitgevoerd:

 1. Agility ladder: Plaats deze plat op de grond voor oefeningen zoals ladder drills en zijwaartse shuffle.
 2. Speed cones: Gebruik deze om slalom- en zigzagbewegingen te creëren.
 3. Horden: Verstelbare horden bevorderen sprong- en looptechnieken.
 4. Balans- en coördinatiekussens: Train stabiliteit en evenwicht met deze zachte kussens.
 5. Agility hoepels: Leg ze op de grond voor het verbeteren van voetsnelheid en wendbaarheid.
 6. Parachute: Snelheidstesten

Filter

9 resultaten

Wat is agility en coördinatietraining?

Agility- en coördinatietrainingen zijn geschikt voor ieder sportniveau en kunnen op basis van ervaring worden aangepast. Door deze oefeningen in je training mee te nemen verbeter je niet alleen je kracht, maar ook je reactie vermogen. Agility oefeningen kan je vaak tijdens een workout thuis doen als je geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan.

Fitness artikelen voor agility en coördinatie

Er is een verschil in beschikbare trainingsmaterialen, waardoor het belangrijk is om te weten wat je wilt trainen. Wil je sneller, sterker of leniger worden? Voor iemand die op zoek is naar trainingsapparatuur voor agility- en coördinatietraining, zijn de volgende hulpmiddelen geschikt:

 1. Agility ladder: De loopladder die je op de grond legt is ideaal voor als je behendiger wilt worden met voetbewegingen en op zoek bent naar snelheidsdrills.
 2. Pylonnen: Pylonnen zijn verkeerskegels die je kan gebruiken om een parcours op te stellen en hiermee je reactievermogen wilt verbeteren.
 3. Horden: Verstelbare horden zijn geschikt voor trainingen waarbij je buiten rent en tegelijkertijd je sprongkracht en wendbaarheid wilt verbeteren.
 4. Jump rope: Springtouwen zijn een goede manier om je core en schouders op te warmen voor een workout, terwijl je tegelijkertijd je uithoudingsvermogen vergroot. De speed rope is bedoeld voor crossfit en is een perfecte toevoeging aan elke training.

Hoe train je je behendigheid?

Er zijn verschillende manieren om je behendigheid te trainen. Het is wel belangrijk dat je altijd op de beste manier gebruik maakt van de fitness artikelen die je tot je beschikking hebt. Daarom krijg je wat handige tips om op te letten voor de volgende keer dat je je behendigheid of coördinatie wilt verbeteren:

 1. Warming up. Voor iedere workout moet je goed op warmen, hoe zwaar of licht dit ook mag zijn. Doe dit door een paar minuten een cardio oefening te doen, zoals touwtje springen en rekoefeningen om je spieren losser te maken.
 2. Genoeg ruimte. Of je in een sportschool of thuis sport, je moet altijd genoeg ruimte hebben om je fitness oefeningen goed uit te kunnen voeren. Zo loop je niemand voor de voeten en zij jou ook niet.
 3. Ken je kracht. Als je een workout thuis aan het doen bent ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Dus pak niks te zwaars en zorg er voor dat je houding ten alle tijde goed is tijdens de training.

Coördinatietraining aanschaffen?

Ben je op zoek naar fitness materialen? Padisport heeft een divers assortiment van verschillende producten, van dumbbells tot fitness elastieken en olympische halters. Wil je meer ontdekken over ons uitgebreide assortiment of heb je vragen over onze producten? Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Je kunt ons telefonisch bereiken via + 31 6 39 55 06 92 of ons e-mailen via info@padisport.nl.

1

Olympishce halterstang uitverkoop!

Bekijken

Yoga bal uitverkoop!

Bekijken
De waardering van www.padisport.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 80 reviews.